Sanader o očekivanjima od posjeta Beogradu

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader rekao je danas da će na dnevnom redu njegova skorog posjeta Beogradu biti potpisivanje Sporazuma o zaštiti nacionalnih manjina, koje će potpisati resorni ministri, i pitanje sudbine nestalih osoba.

"Sudbina nestalih osoba tema je koja nas u Hrvatskoj posebno zanima i tražit ćemo ubrzavanje tog procesa, jer moramo ljudima reći istinu o onima koje traže", rekao je Sanader odgovarajući na novinarske upite o očekivanjima od posjeta Beogradu.

Premijer je to izjavio nakon sudjelovanja na međunarodnoj konferenciji "Iskustva u pogledu sudjelovanja nacionalnih manjina u političkom odlučivanju na državnoj i lokalnoj razini" koja se održava u Zagrebu pod njegovim visokim pokroviteljstvom.

Također je najavio da će prigodom posjeta Beogradu razgovarati sa svojim domaćinima i o drugim pitanjima u bilateralnim odnosima Hrvatske te Srbije i Crne Gore.

"Moj formalni domaćin je predsjednik Zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović, a s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom razgovarat ću posebno", dodao je hrvatski premijer Ivo Sanader.

Pročitajte više