Sanader: Obljetnicu Oluje sada ćemo još snažnije obilježiti

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader rekao je večeras u Rijeci na predizbornom skupu koalicije HDZ-HD-HKDU-DC za Primorsko goransku županiju i Gradsko vijeće da suradnju s Haaškim sudom treba nastaviti, ali da nitko neće raditi reviziju Domovinskog rata.

Desetu obljetnicu vojno redarstvene akcije "Oluja", sada ćemo, nakon što je jučer stigao prijedlog proširenja haaških optužnica protiv generala Ivana Čermaka i Mladena Markača, obilježiti još snažnije nego što smo mislili, kazao je Sanader.

Nema toga na svijetu koji će promijeniti ono što se zaista dogodilo, rekao je i dodao: "Nitko neće raditi reviziju Domovinskog rata jer to nećemo dopustiti."

No nećemo dozvoliti da nas ovakvi događaji vežu za prošlost, umjesto da se koncentriramo na budućnost, kazao je.

Predsjednik HDZ-a rekao je da suradnju sa haaškim sudom treba nastaviti, te ponovio da je haaško tužiteljstvo samo jedna strana u sudskim procesima.

Podsjetio je na značaj ulaska Hrvatske u Europsku uniju naglasivši da je na tom cilju potrebno podnijeti neke žrtve.

Rekao je da očekuje da se u Rijeci nakon predstojećih izbora promijeni tijek događaja, te da HDZ ostvari pozitivne rezultate u tom gradu i županiji.

Na skupu u kino-dvorani "Teatro Fenie" predstavili su se nositelj liste za riječko Gradsko vijeće Alan Šustić i nositelj liste za županijsku Skupštinu Vladimir Vranković.

Članove i simpatizere HDZ-a pozdravili su i pozvali na birališta predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović i član predsjedništva i središnjeg odbora HDZ-a Luka Bebić.

Pročitajte više