Sanader ponudio HSLS-u i DC-u po jedno ministarsko mjesto

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader ponudio je danas izaslanstvima DC-a i HSLS-a potpisivanje koalicijskih sporazuma, po kojima bi tim strankama pripalo po jedno ministarsko mjesto u budućoj Vladi.

Kako su nakon odvojenih sastanaka u HDZ-u izvijestili izaslanici - predsjednik DC-a u ostavci Mate Granić i njegova zamjenica Vesna Škare-Ožbolt, te predsjednik i dvoje potpredsjednika HSLS-a Dražen Budiša, Đurđa Adlešić i Ivan Čehok, na sastancima se nije govorilo o konkretnim imenima DC-ovaca i HSLS-ovaca koji bi u Sanaderovoj Vladi mogli obnašati ministarske dužnosti.

Zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor kazala je kako je s DC-om načelno dogovorena koalicija, a da bi koalicijski sporazum trebao biti potpisan u idućih nekoliko dana.

Vesna Škare-Ožbolt je ocijenila da će DC-ov ministar pridonijeti kvaliteti buduće Vlade, ustvrdivši da u DC-u nije bilo govora o konkretnim imenima i Vladinim resorima koji bi trebali pripasti toj stranci.

Budiša je izvijestio da su u njegovoj stranci ponuđeni prihvatljivi uvjeti koaliranja, ali da načelnu odluku o sudjelovanju HSLS-a u Sanaderovoj Vladi mora donijeti Veliko vijeće HSLS-a, koje se sastaje u subotu.

Na upit koje bi ministarsko mjesto moglo pripasti HSLS-u, Budiša je odgovorio da se danas razgovaralo o nekoliko mogućnosti.

Upitan podupire li osobno ulazak HSLS-a u Sanaderovu Vladu, Budiša nije želio odgovoriti, ali je podsjetio da su "stranačka tijela prije gotovo četiri mjeseca donijela određene odluke" te da je njegova stranka u izbornoj kampanji prema HDZ-u nastupala kao prema prihvatljivu partneru.

Pročitajte više