Sanader: S novim ministrima Vlada dobiva adute za uspješniji rad

VLADA s novim ministrima dobiva snažne adute za još bolji i uspješniji rad, izjavio je danas premijer Ivo Sanader predstavljajući u Hrvatskom saboru kandidate za novog ministra zdravstva, potpredsjednika Vlade za gospodarstvo i ministricu u novom Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Za nasljednika Andrije Hebranga na dužnosti ministra zdravstva predložen je Neven Ljubičić, dosadašnji pomoćnik ministra zdravstva, koji je, ističe premijer, u dosadašnjem radu pokazao ne samo visoku stručnost nego i poznavanje resora zdravstva.

Za Hebrangova nasljednika na dužnosti potpredsjednika Vlade za gospodarstvo Sanader je predložio Damira Polančeca, koji je zadnjih pet godina bio član Uprave "Podravke", i koji će, kazao je premijer, uspješno koordinirati sve poslove vezane uz gospodarstvo.

"Nakon što smo Hrvatsku doveli pred prag EU-a, trebamo jačati hrvatsko gospodarstvo i novi potpredsjednik Vlade neće imati poseban resor, nego će se baviti aktivnostima za podizanje standarda građana, jer je to, uz ulazak u EU, glavni cilj ove Vlade", rekao je premijer.

Predstavljajući dosadašnju ministricu europskih integracija Kolindu Grabar-Kitarović, koja je predložena za čelno mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Sanader je vrlo pohvalno ocijenio njezin dosadašnji rad, a posebno njezino zalaganje u približavanju Hrvatske EU.

Premijer je zahvalio bivšim ministrima zdravstva i vanjskih poslova Hebrangu i Miomiru Žužulu na uspješnu radu, koji će nastaviti u zastupničkim klupama.

"Ta dva čovjeka u proteklu su razdoblju pomogli da Vlada ostvari bitne ciljeve u prvoj godini mandata", rekao je Sanader.

Sve saborske zastupnike predsjednik Vlade pozvao je da podupru predloženu rekonstrukciju Vlade i nove ministre jer, kako je kazao, "to su mladi i kvalitetni ljudi koji su se dokazali u svom poslu".

Pročitajte više