Sanader s Račanom o preuzimanju financijskih obveza

O PRIOPREDAJU vlasti, posebice financijskim obvezama koje je Vlada Ive Sanadera naslijedila od Vlade Ivice Račana, razgovarat će se i u četvrtak, najavili su Sanader i Račan danas nakon s tim u vezi prvog održanog sastanka.

Na tom sastanku, na kojemu će se razgovarati o financijskim obvezama nastalim od dana održavanja izbora do utemeljenja nove Vlade, bit će i bivši potpredsjednik Vlade Slavko Linić te ministri financija i javnih radova Mato Crkvenac i Radimir Čačić.

Jedno od bitnih pitanja o kojem bi se u četvrtak trebalo razgovarati jest i probijanje proračuna za gradnju autocesta u prošloj godini za 1,6 milijarda kuna, naveo je Sanader. Pri tomu napominje da raščišćavanje otvorenih pitanja nije stvar političkog nadmudrivanja, nego političke odgovornosti i njegove i bivšeg premijera. Tu je stranačka politika u potpuno drugom planu, a u prvom su interesi države za čistim računima, naglasio je Sanader.

Bivši premijer Račan tumači da je spomenuto probijanje proračuna posljedica toga što se autoceste grade brže nego je predviđeno. Tu je, kaže, proračun probijen i treba vidjeti kako to pitanje riješiti bez nepotrebna politiziranja.

Nitko nema ništa protiv ubrzane gradnje, ali postoji red koji treba poštovati, napomenuo je Sanader, istaknuvši kako nije bitno koja je stranka, odnosno Vlada u pravu, nego da je bitno utvrditi činjenice te ako se pogriješilo, dobiti odgovor zašto.

Pročitajte više