Sanader: Troškove kampanje objavit ćemo večeras ili u ponedjeljak

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader kazao je danas kako se troškovi kampanje još uvijek računaju te da će HDZ svoje troškove objaviti večeras, a ako ne večeras, onda u ponedjeljak.

Premijer se danas s ministricom Jadrankom Kosor prošetao od Dolca do Cvjetnog trga, prokomentiravši par aktualnih predizbornih zbivanja.

Progovorio je tako i o fenomenu da, prema svim anketama u predizbornoj utrci, vodi SDP, dok je prema onoj Globusovoj u vodstvu HDZ. "Moj komentar je da mi je draža ona iz Globusa, ta je puno realnija", kratak je u svom osvrtu bio Sanader, no ponovio je kako će HDZ pobjediti sa 5 posto više glasova naspram SDP-a i to bez dijaspore.

Upitan kako komentira izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da HDZ sjedi na "Trgu političkih mališana", Sanader odgovara: "Milanović je rekao jako puno gluposti u posljednjih mjesec dana izborne kampanje, samo od toga bi se mogla napisati antologija političkih gluposti".

Kumica zamolila premijera da učini nešto da se natkrije Dolac, Sanader ju uputio na Grad

Izgleda da ima nekih stvari koje ni Vlada ne može učiniti. Tako je jedna kumica iz Ivanić Grada zamolila Sanadera da nešto učini po pitanju natkrivanja tržnice Dolac jer su iznimno teški uvjeti za rad kad padaju kiša i snijeg. Premijer je odgovorio da je to pitanje Grada a ne Vlade ali da će taj njezin prijedlog proslijediti gradskom poglavarstvu.

U šetnji centrom Zagreba, premijera nije okruživalo previše običnih građana, tek bi poneki umirovljenik prišao Sanaderu i stisnuo mu ruku. Kako to obično biva na predizbornim skupovima HDZ-a, za mahanje zastavama i skandiranje "Ivo, Ivo" bila je zadužena Mladež HDZ-a, koja se oglasila  u dva  navrata.  U jednom  trenu  Mladež HDZ-a obučena u standardne plave šuškavce    skandirala  je glavni poklič njihove stranke u ovoj kampanji "Idemo dalje" pa je čovjek mogao pomisliti da to uzvikuju navijači Dinama, koji je u ovoj kampanji učinio jedan od komentiranijih poteza objavljivanjem oglasa podrške HDZ-u.

D.M.
Foto: L.T.

Pročitajte više