Sanader: Vrijeme je za promjene, ali nabolje

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader izjavio je večeras u Zagrebu kako je "vrijeme za promjene, ali nabolje".

"Ne gubimo snagu na prošlosti, okrenimo se budućnosti i pripremimo za pobjedu na idućim parlamentarnim izborima", poručio je Sanader na tribini održanoj u organizaciji stranačkog Povjerenstva za grad Zagreb.

Procijenivši da će se izbori održati potkraj listopada ili u početku studenoga, Sanader je pozvao na mobiliziranje svih stranačkih struktura u idućih nekoliko mjeseci kako bi se HDZ što bolje pripremio za izbore na kojima će, uvjeren je, pobijediti. "Za pogreške smo platili račun 3. siječnja 2000. i izvukli pouke, a u stranci više nema onih koji su pridonijeli izbornom porazu", rekao je Sanader.

Dodao je da se ne treba opterećivati koalicijama, no da je HDZ spreman na poslijeizbornu suradnju sa strankama centra i desnog centra. Odbacio je bilo kakvu mogućnost suradnje sa SDP-om, HNS-om i LS-om.

Sanader je ustvrdio kako je stranka konsolidirana i ponovno snažna, što pokazuju i ispitivanja javnosti, te kako u njoj postoji odlučnost i želja za pobjedom. "Ne pristajemo na malodušje i pesimizam, hrvatskom narodu moramo reći da ima šanse i da ima onih koji znaju bolje nego sadašnja vlast", poručio je.

Izvijestio je da je stranka pripremila "Program za Hrvatsku" u kojem nudi rješenja za najteža pitanja hrvatskog društva, posebno nezaposlenosti.

Optužio je sadašnju vlast za "nesposobnost i pogrešnu politiku na štetu hrvatskih nacionalnih interesa", a njezine članove da "promiču stranačke interese, obmanjujući hrvatske građane umjesto da uklanjaju njihove probleme".

Ponudio je okladu premijeru Ivici Račanu da će "predsjednik HDZ-a, a ne SDP-a, potpisati pristup Hrvatske EU i da će HDZ dovršiti autocestu Zagreb - Split".

Sanader je podsjetio na zasluge prvog predsjednika Hrvatske i HDZ-a Franje Tuđmana, čija se 81. obljetnica rođenja obilježava sutra, u uspostavi, obrani i međunarodnom priznanju i afirmaciji samostalne hrvatske države. Oštro se suprotstavio reviziji Domovinskog rata i diskreditaciji hrvatskih branitelja.

Najavio je da će 21. lipnja 2003. biti održan 8. izvještajni sabor HDZ-a na kojem će biti proslavljena i 14. obljetnica osnutka stranke.

Pročitajte više