Sanaderovi satovi ponovno predmet rasprave Povjerenstva za sukob interesa

NA DNEVNOM redu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ponovno će se naći skupocjeni satovi premijera Ive Sanadera. Na sjednici će danas Povjerenstvo, naime, razmatrati premijerov odgovor na zahtjev da se očituje o toj imovini.

Sanader je, podsjećamo, odgovorio na način da je imovinsku karticu dopunio podatkom da posjeduje i milijun i pol kuna vrijedne pokretnine, nakon čega je predsjednica DC-a i bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt od Povjerenstva zatražila da se očituje.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zatražilo je prije nekoliko mjeseci, također podsjećamo, od Ive Sanadera očitovanje o sadržaju novinskih natpisa koji se odnose na skupocjene ručne satove koji su dio njegove privatne imovine.

Predsjednik Povjerenstva Josip Leko istakao je da namjera tog saborskog tijela nije donositi sudove ili mijenjati zakone već djelovati u skladu sa zakonskim okvirima. Leko, naime, smatra da Sanader nije postupio u skladu sa Zakonom jer nije jasno naveo je li imovinu, koju je naknadno upisao u kartice, stekao za trajanja ovoga mandata. 

Pročitajte više