Sastale se Rijeke pravde, kažu da ništa nije gotovo. "Na kraju će se brojati mrtvi"

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Nakon jučerašnjeg sastanaka s predstavnicima Domovinskog pokreta, danas se sastala i koalicija Rijeke pravde. Predstavnici stranaka na čelu s SDP-om nadaju se da će na kraju ipak oni biti ti koji će uspjeti okupiti parlamentarnu većinu.

"Mislim da još svi zajedno moramo razgovarati, ništa još nije gotovo, vidjet ćemo kako će se politička situacija rasplesti", kazala je Dalija Orešković, DO i SIP.

"Nada umire zadnja, mislim da ima šanse ako se svi budu držali onoga što su govorili u kampanji, onoga što su govorili četiri godine dok smo bili u opoziciji", rekao je Krešo Beljak, prenosi HRT.

"Ova faza je gotova, idemo odraditi ozbiljni sastanak, ljudi sjednu i dogovore se i traže rješenja, a na kraju svega će se brojati mrtvi", kazala je Anka Mrak Taritaš iz Glasa.

Puljak: Prestanimo s ultimatumima i ujedinimo se protiv HDZ-a

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak ponovno je pozvao da se stvori antikorupcijska većina, javlja N1. "Pozivamo sve one kojima je stalo do toga da HDZ ne dođe treći put na vlast, neka se pridruže toj ideji i neka svi prestanemo s ultimatumima. Bitno je da se svi ujedinimo kako HDZ ne bi treći put došao na vlast. To bi značilo sve kojima je stalo da HDZ treći put ne dođe na vlast. Vrijeme je da se svi izjasne oko te ideje", kazao je Puljak.

"Ako je Domovinskom pokretu stalo do toga da HDZ ne dođe na vlast i ako mu je stalo do borbe protiv korupcije, pridružit će se toj ideji."

Kazao je da zasad postoji podrška 57 zastupnika ovoj ideji.

"Rijeke pravde, gospodin Posavec, IDS, Fokus... Sad je vrijeme i da se Most izjasni oko ove ideje. Što se manjina tiče, stoje po strani i čekaju rasplet događaja. Ako imamo određeni broj zastupnika koji su za antikorupcijsku većinu, u interesu im je da se konstituira ova većina. Nakon što se uvedu tri spomenuta zakona, razgovarat će se o idućim koracima", rekao je Puljak, prenosi N1. 

Što se Zorana Milanovića kao mandatara tiče, kazao je da će se njega zasad držati po strani. Uz to, tvrdi da je predsjednik pomogao, a ne odmogao uključivanjem u izbore. Što se pak tiče samih izbora, nije potpuno zadovoljan rezultatima.

Pročitajte više