SDP-ovac objavio osmrtnicu Ričardu

Foto: Facebook

PREDSJEDNIK gradskog odbora SDP-a u Zadru Daniel Radeta na Facebooku je objavio osmrtnicu Ričardu.

Ričard je, podsjetimo kratko, alter ego Enija Meštrovića, koji je na zadnjim izborima u Zadru ostvario odličan rezultat. Ričard je zamalo ušao u drugi krug, a bez njegovih vijećnika u Zadru se ne može složiti većina.

Posljednjih tjedana aktualna tema u Zadru je situacija u Košarkaškom klubu Zadar te novac koji se iz proračuna daje kao pomoć ovom klubu.

Radeta je, uz osmrtnicu Ričardu, opisao stanje u vijeću.

"IGROKAZ PERFORMERA, KUKAVICA I VUCIBATINA

Upravo završava sjednica Gradskog vijeća na kojoj nam je, unatoč tom što imamo potvrde, zabranjen ulaz od strane zaštitara.

Nakon poziva policije i traženja da nam se omogući ulaz na sjednicu, isti su mi rekli da sami maknemo vijećnicu Marjanu Botić ako mislimo ući.

U međuvremenu, HDZ nam je ponudio da uđemo kroz prozor ako mislimo ući na sjednicu, na što naravno nismo pristali", piše.

"Birani smo od strane građana da bi sudjelovali u sjednicama, a ne da bi se skrivali i ulazili kroz prozor, a gradonačelnik Branko Dukić, Gradska uprava i policija morali su nam omogućiti i osigurati neometan rad.

Nažalost, zbog svih ovih događaja naši Amandmani nisu mogli doći na Dnevni red, ali zadovoljstvo je vidjeti kako su barem mali dio onog što smo pripremili, prepisali Enio Meštrović i Akcija mladih pa su umirovljenici dobili dio od onog što su u konačnici trebali i zaslužili", piše.

"Naš Amandman ubuhvaćao je veći broj korisnika, to jest, umirovljenika i djece koja žive u riziku od siromaštva. Otprilike oko 7400 naših Zadranki i Zadrana trebali su dobiti božićnicu ili bon.

Na kraju su mnogi izvisili zbog dogovora Enia Meštrovića i HDZ-a koji su izglasali rebalans proračuna i novu financijsku inekciju od 2,5 mil. kuna za KK Zadar.

Ova ponvno uzalud utrošena sredstva, nisu nikakva pomoć klubu i spašavanje KK Zadra, već isključivo nastavak agonije i spašavanje zadarskog HDZ-a", kaže.

Pročitajte više