SDP-ovci u Predsjedništvo izabrali mladića koji se kukavički bojao sučeliti s kolegom iz HDZ-a

Foto: Facebook

ČLANOVI SDP-a u subotu su, pomoću papira na kojima im je netko sugerirao što da rade i kako da glasaju kao da tako nešto nisu u stanju sami zaključiti, slavili demokraciju i izabrali novo vodstvo stranke.

Od 17 izabranih članova Predsjedništva njih sedam zadržalo je svoje funkcije. Među njima je Nenad Livun, 31-godišnji predsjednik Foruma mladih SDP-a koji je već godinama na važnim funkcijama, ali široj javnosti je potpuno nepoznat. Dio Livunove potpune anonimnosti možda leži u činjenici što on već godinama slovi kao Bernardićev čovjek pa je u eri Zorana Milanovića bio u sjeni. On je na čelo Foruma mladih SDP-a stigao 2014. godine i već tada bio svojevrsno iznenađenje s obzirom da se znalo da je blizak Davoru Bernardiću. On će na onim ranijim unutarstranačkim izborima podržavati Zlatka Komadinu.

Od tada do danas, Livun uglavnom stoji u političkoj zavjetrini, potpuno je nepoznat javnosti iako je, usput, gradski zastupnik Grada Zagreba.

Široj javnosti postao je poznat tek pred izbore u rujnu kad je kukavički odbio sučeljavanje s Josipom Bilaverom, predsjednikom Mladeži HDZ-a koji, za razliku od Livuna, itekako pazi da njegovo ime barem preko sponzoriranih objava na Facebooku postane koliko toliko poznato u javnosti.

"Drago mi je da su HDZ-ovci nakon Karamarka skupili hrabrosti za debate i pozdravljam to. Debatirati treba, ali 18 dana prije izbora i nakon izjava njihove ministrice kako Hrvatska ima višak visokoobrazovanih i nakon ukidanja mjera za zapošljavanje mladih te neisplate stipendija, svaka debata je suvišna. Imali su osam mjeseci priliku da pokažu što znaju i napravili su samo štetu, a ta Mladež HDZ cijelo to vrijeme nije progovorila ni riječi. Sad neka debatiraju sami. Naš zadatak je vratiti Hrvatsku na Siguran smjer i pomoći mladima da dobiju priliku dokazati se i ostati u Hrvatskoj. Zato neka debatiraju sa svojim ministrima", pravdao je Livun tada odbijanje debate.


Da je Livunov rad posljednjih godina gotovo nikakav, pokazuje i njegova Facebook stranica. Livun ima manje od 1000 fanova, a posljednje objave mu datiraju iz kolovoza kad se branio od optužbi HDZ-ovaca da se boji sučeljavanja. Tada je ujedno i objašnjavao zbog čega se nije našao na listama SDP-a bez obzira što je na relativno bitnoj funkciji u stranci. Prije toga Livun je šutio još od ožujka kad je hvalio Komadinu.

No, čini se da novi SDP računa na usluge Nenada Livuna, bez obzira što godinama ni na koji način nije uspio istaknuti svoje ime u javnosti i što je odbio sučeljavanje s kolegom iz HDZ-a.




 

Pročitajte više