SDU: ZNANJE I POŠTENJE - ZA HRVATSKU SU RJEŠENJE

Pod sloganom "Znanje i poštenje za Hrvatsku su rješenje" Socijalno demokratska unija (SDU) uključuje se u predizbornu utrku, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik te stranke Boško Vučinić.

Zalažemo se za Hrvatsku koja će razvijati industriju, poljoprivredu i turizam. Turizam treba poticati, dati mu status izvozne privredne grane, te mu stopu PDV-a smanjiti na 5 posto, ustvrdio je Vučinić govoreći o programskim odrednicama svoje stranke. Po njegovoj ocjeni, proračun bi trebalo smanjiti za 30 posto u korist razvoja gospodarstva, a posebnu pozornost treba posvetiti razvoju sela i poljoprivrede, kako bi ista bila konkurentna na zapadnom tržištu.

Iz državnih bi rezervi trebalo isplatiti ušteđevine 135 tisuća štediša Ljubljanske banke, naglasio je.

SDU se zalaže za dvostruko pravo glasa izbora predstavnika manjina u Saboru, zakonsku regulativu ubrzanog procesa revizije, kao i obustavu rasprodaje narodnog bogatstva.

Makroekonomska politika mora biti takva da politika tečaja bude razvojno-stimulativna, ustvrdio je Vučinić dodajući da se poticajnim mjerama mora omogućiti razvoj malog i srednje poduzetništva.

(Hina) kt az

Pročitajte više