Seattle obožavateljima Hendrixa ponudio nova hodočašća

BROJNI obožavatelji virtuoza na gitari Jimija Hendrixa mogu od nedavno uživati u izložbi suvenira vezanih uz njegov život i posjetiti novu grobnicu u Seattleu, gdje je 1942. godine rođen ovaj slavni gitarist.

Galerija koja nosi njegovo ime u Experience Music Projectu u Seattleu, otvorena za javnost ovog mjeseca, udvostručila je broj izložaka koje je dobila od Hendrixove obitelji, agenata i iz raznih muzejskih zbirki.

Početkom ove godine njegova je obitelj podigla novu grobnicu na groblju Grenwood Memorial Park and Cemetery u Rentonu, 16 kilometara južno od Seattlea, gdje je Hendrix pokopan. Grobnicu ukrašavaju granitni prilaz, višebojni mramor i klupe za posjetitelje.

U Seattleu nema ulica s imenom Jimija Hendrixa, a njegov dom i škola koju je pohađao nisu navedeni u turističkim vodičima.

Međutim, čini se da se "vremena mijenjaju", kako je jednom rekao slavni gitarist. Svake godine Seattle posjeti oko 10.000 obožavatelja kako bi odali počast Jimiju Hendrixu, preminulom prije 33 godine od prekomjerne doze droge.

"Za nas je velika čast da ljudi iz cijelog svijeta dolaze ovdje kako bi posjetili Jimija", rekla je njegova polusestra Janie Hendrix.

Hendrix je preminuo 1970. godine u Londonu u 27. godini nakon kratke, ali bogate karijere koja je utjecala na brojne glazbenike.

Pročitajte više