Šefica američkog Predstavničkog doma opet će se kandidirati za tu poziciju

Foto: EPA

PREDSJEDNICA američkog Predstavničkog doma Nancy Pelosi izjavila je da se namjerava ponovno kandidirati za mjesto u tom domu američkog Kongresa u studenom.

"Potrebno je učiniti mnogo više da poboljšamo živote ljudi"

"Iako smo postigli napredak, potrebno je mnogo više učiniti kako bismo poboljšali živote ljudi. Ovi izbori su ključni, ništa manje nije u pitanju nego naša demokracija", rekla je Pelosi u izjavi i videu objavljenom na Twitteru.

"Ali mi ne agoniziramo, mi se organiziramo. Natječem se za ponovni izbor u Kongres kako bih se zalagala za narod i branila demokraciju", dodala je Pelosi.

Važna Bidenova saveznica

Ona predstavlja svoj izborni okrug u San Franciscu više od 30 godina. Kao predsjednica Predstavničkog doma, ima treću najvišu izabranu dužnost u SAD-u iza predsjednika i potpredsjednice. Pelosi se smatra važnom saveznicom predsjednika Joea Bidena, svog kolege demokrata.

Popunjavanje svih mjesta u Predstavničkom domu i oko trećine mjesta u američkom Senatu bit će ponovno na dnevnom redu izbora u studenom. Demokrati se nadaju da će obraniti ili povećati svoju tijesnu većinu u oba doma. Međutim, ankete trenutačno daju republikancima dobre šanse da osiguraju većinu.

Pročitajte više