Šefica Sindikata trgovine: Bit ćemo humaniji ako trgovine neće raditi nedjeljom

Foto: Filip Kos/PIXSELL

O TOME tko će imati koristi od neradne nedjelje u Studiju 4 HRT-a su govorili Slobodan Školnik, direktor trgovačkog centra, i Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine.

Štulić je rekla da se dugi niz godina bore za neradne nedjelje jer to nije dan kada bi trgovine trebale raditi, što treba riješiti Zakonom, a radno vrijeme u trgovini treba regulirati.

"Smatramo da će regulacija radnog vremena u trgovini biti dobro rješenje, to očekuju i zaposleni u trgovini. Smatramo da ćemo biti humanije društvo jer trgovine ne trebaju raditi nedjeljom", dodala je.

Školnik je rekao da je teška humanost društva kada netko nekome određuje kako će provesti svoje dane. Rekao je da HUP ima jedinstven stav, a to je da se Hrvatska nalazi u gospodarskoj krizi za koju ne znamo kada će točno završiti i koliko će trajati. Njihov stav je da se sada ne smije ići u administrativna ograničenja gospodarskih aktivnosti.

"U ovakvoj krizi nije vrijeme za takve poteze", dodao je.

Objasnio je da treba napraviti odmak da neko rješenje, ako se donese, na snagu stupi za pet godina, kako bi se sve one investicije koje su poduzetnici činili imale vremena amortizirati.

Pročitajte više