Šeks čestitao novom predsjedniku Parlamentarne skupštine VE

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks čestitao je u četvrtak novom predsjedniku Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Reneu van der Lindenu povodom njegovog imenovanja na ovu visoku i važnu dužnost, priopćila je služba za odnose s javnošću Ureda predsjednika Sabora. L

"Izražavam uvjerenje da će Parlamentarna skupština VE pod Vašim predsjedanjem i u suradnji s izabranim predstavnicima europskih nacionalnih parlamenata nastaviti graditi Europu utemeljenu na združivanju svih zajedničkih potencijala vodeći pri tome računa o usvojenim vrijednostima demokratskog svijeta", stoji u pismu predsjedniku Parlamentarne skupštine VE.

"U tom smislu, želja nam je također da se u budućnosti dodatno pojača suradnja između Vijeća Europe i Europske unije", dodaje se u pismu kako ga prenosi priopćenje.

Šeks je novog predsjednika Parlamentarne skupštine podsjetio i da je "Hrvatska prošle godine određivanjem datuma početka pregovora s EU uspješno apsolvirala ključnu etapu na svom europskom integracijskom putu".

"Hrvatska potpuno spremno očekuje početak pregovora 17. ožujka ove godine. Otvaranje ove nove faze odnosa RH i EU značit će dodatni poticaj ustrajnosti i privrženosti proeuropskom opredjeljenju naše zemlje, ali i ostalih zemalja u regiji", stoji u Šeksovom pismu Van der Lindenu.

(Hina) xbis ysd

Pročitajte više