Šeks prosvjeduje zbog napisa u Feral Tribuneu

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks izrazio je zaprepaštenost i najoštrije je prosvjedovao zbog bezočnih laži koje je na njegov račun objavio najnoviji broj splitskoga tjednika "Feral Tribune".

U pismu predsjednici Novinarskog vijeća časti HND-a Gordani Grbić, u povodu objavljena članka u "Feralu" od 2. travnja pod naslovom "Šeks na eks", a koji je potpisao novinar Igor Lasić, predsjednik Sabora izražava zaprepaštenost te najoštrije prosvjeduje zbog bezočnih laži, izmišljotina i nevjerojatnih konstrukcija sadržanih u tekstu, koje, kako napominje, "predstavljaju najgrublje kršenje temeljne profesionalne, ali i ljudske, moralne obveze na iznošenje istinite i provjerene informacije".

Šeks ističe da su svi navodi članka neistina zbog jednostavne činjenice što 23. ožujka 2004. nije bio na svečanoj premijeri filma Branka Ivande "Konjanik" u zagrebačkome kinu CineStaru zbog obveza vezanih uz "plenarnu sjednicu Hrvatskog sabora".

U skladu s odredbama Kodeksa časti hrvatskih novinara, te s ovlastima Novinarskog vijeća časti, Šeks traži da se Vijeće odlučno i primjereno očituje o spomenutom članku ponajprije radi zaštite dostojanstva Hrvatskoga sabora, kojemu je predsjednik, ali i radi zaštite njegova osobnog dostojanstva.

Pročitajte više