Šeks razgovarao sa Schuesselom, posjetio Gradišće

Izrazito snažna potpora Austrije hrvatskom vlastitom putu u Europsku uniju izražena je u utorak u Beču u razgovoru predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa i austrijskog saveznog kancelara Wolganga Schuessela. L

Nakon razgovora s austrijskim kancelarom predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je da su razgovarali o daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa, te o raznim konkretnim mjerama i rješenjima koji su već primijenjeni u Austriji, a koji bi u nas trebali dovesti do jačanja stimuliranja razvitka gospodarstva, maloga i srednjeg poduzetništva i novog zapošljavanja.

Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel ponovio je iznimno snažnu potporu hrvatskom putu u Europsku uniju, istaknuvši da će Austrija slijediti politiku dobrog susjedstva i partnerstva s Hrvatskom, te se zauzimati da međunarodna zajednica respektira individualna dostignuća svake države pojedinačno, posebice Hrvatske u pristupanju u Europsku uniju, kazao je Šeks.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Šeksom, poslije podne je posjetilo Gradišće, gdje su razgovarali s gradišćanskim Hrvatima.

U srijedu, će izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s prdsjednikom Šeksom, razgovarati s članovima Odbora za Europsku uniju Nacionalnog vijeća austrijskog Parlamente, kao i s potpredsjednicom Saveznog vijeća Parlamenta Annom Elisabeth Haselbach, u nazočnosti predsjednika klubova stranaka zastupljenih u Saveznom vijeću austrijskog Parlamenta.



(Hina) xspđ ysv

Pročitajte više