"Sekta revolucionara" prijeti turistima: Grčka će postati ratna zona!

GRČKE sigurnosne službe upozoravaju da bi val štrajkova, nasilnih prosvjeda i ubojstava državu mogao dovesti do stanja terora u kojem je 70-ih godina živjela Italija.

Tvrde kako je prošloga tjedna urbana gerila skoro Grčku pretvorila u ratnu zonu. "Grčka je ušla u novu fazu političkog nasilja anarhistički orijentiranih organizacija koje su ubojitije i opasnije nego ikada ranije", kazao je grčki stručnjak za obranu i protuterorističko djelovanje Athanasios Drougos te dodaje kako po prvi puta u grčkoj vide seriju terorističkih i kriminalnih aktivnosti.

Nema poštede za turiste

"Te grupe ne mare za kolateralne žrtve, a u napadima pogibaju i nevini promatrači", kazao je Drougos i dodao kako se te grupe izrazito ekstremne. Prema pisanju Observera, prijetnja dolazi od gerilske grupe nazvane "Sekta revolucionara" koja je preuzela odgovornost za ubojstvo istraživačkog novinara Sokratisa Giolasa. Novinar je ubijen 19. srpnja na kućnom pragu, a ubojstvo je vidjela i njegova trudna supruga.

Grupa je najavila napade na policiju, poduzetnike, čuvare zatvora i "korumpirane" medije, a po prvi puta, su kazali da neće biti pošteđeni niti turisti. "Turisti trebaju naučiti da Grčka više nije siguran raj kapitalizma", stajalo je u proglasu grupe.

Ratna zona revolucionarne aktivnosti

"Namjeravamo organizirati ratnu zonu revolucionarne aktivnosti s paljenjem, sabotažama, nasilnim demonstracijama, bombardiranjem i ubojstvima", stoji u proglasu te se dodaje kako to neće biti zemlja za ljetovanje i uživanje. Upozoravaju kako je "njihovo oružje napunjeno i spremno progovoriti". "Mi smo u ratu s vašom demokracijom", zaključuje se u proglasu.

Pročitajte više