Seljaci zaprijetili: Blokirat ćemo prometnice, ali nećemo odati mjesto ni vrijeme

TOMISLAV POKROVAC, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije, na okupljanju poljoprivrednika u Retkovcima kazao je da će za dan, dva blokirati prometnice, ali za sada taje gdje će biti prosvjed i točno vrijeme jer, prema njihovim riječima, imaju loše iskustvo s prošlogodišnjeg prosvjeda, kada ih je policija preduhitrila i onemogućila blokadu važnijih prometnica. Pozivaju sve seljake, ali i sve one koje je država zakinula kao njih, da im se pridruže. "Od 2008. duguju nam 205 milijuna kuna, a sada nam smanjuju poticaje za 40 posto i opet nam oduzimaju milijardu kuna", kazao je Pokrovac.

"Država seljacima po raznim osnovama duguje 2,5 milijardi kuna i, s ovom milijardom koju su nam sada oduzeli, to je lijep proračun", kazao je. Pokrovac je dodao da neće ponoviti grešku od prošle godine kada su ih "izdali neki politički i državni dužnosnici kojima su vjerovali".

"U ovih šest godina ova Vlada se zaduživala i trošila novac, da su ulagali u poljoprivredu, danas nam ne bi bilo ovako", kazao je Mato Kunić, zamjenik Pokrovca, i dodao kako poticaji nisu najveći problem.

"Danas, kada je Todorić pokupovao sve proizvođače sjemena, ja nemam kome prodati svoje sjeme, mogu prestati s tom proizvodnjom i prijaviti se za socijalnu pomoć", rekao je na okupljanju poljoprivrednika Franjo Živković, koji se bavi proizvodnjom sjemenskog materijala.

Pročitajte više