ŠEŠELJ TVRDI DA JE U PETAK NAVEČER POKUŠANA NJEGOVA OTMICA

Čelnik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je u subotu da je u petak navečer ´pokušana njegova otmica´ kako bi ga se izručilo Haškom sudu, te da je u blizini njegove kuće u Batajnici viđena veća skupina neuniformiranih policajaca, koji su došli uhapsiti njega i ostale Haške optuženike.



Otmica je, kazao je Šešelj u subotu na konferenciji za novinare, spriječena zahvaljujući njegovom stranačkom osiguranju. Dodao da je u Beograd doputovala ´skupina agenata britanskoga SAS-a, da bi obučila srpske policajce i zajedno s njima sudjelovala u hapšenju Ratka Mladića, Jovice Stanišića (bivšeg načelnika Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije), Gorana Radosavljevića Gurija (komandanta novoosnovane Žandarmerije), Veselina Šljivančanina te Sretena Lukića (načelnika Službe javne sigurnosti MUP-a Srbije).

´Oni mogu doći samo tijekom dana s nalogom, a ako netko nelegalno upadne u moje dvorište imam ga pravo ubiti braneći svoju obitelj i kuću´ kazao je Šešelj, dodajući da je za 24. veljače rezervirao avionsku kartu za Den Haag i da će se odazvati na bilo koji poziv Haškog suda.

Ministar vanjskih poslova i predsjednika jugoslavenskog Savjeta za suradnju s Haškim tribunalom Goran Svilanović, izjavio je u subotu agenciji Beta, da do njega nije stigla nikakva Haška optužnica protiv vođe radikala Vojislava Šešelja, kao i da ´slučaj Šešelj´ ni u jednom njegovom susretu s međunarodnim diplomatima i predstavnicima Haškog suda - pa niti u nedavnom s Pierreom Richardom Prosperom, američkim veleposlanikom za pitanja ratnih zločina - nije bio temom razgovora.

Pročitajte više