Šesterostruki ubojica Tomislav Petrović pati od akutne psihoze

MOTIV ubojstava koja su jutros potresla Bosnu i Hercegovinu, još uvijek nije poznat.

Zašto je 45-godišnji Marjan Petrović ubio tri muškarca i tri žene, i dalje se samo nagađa. Jedan od Tomislavovih susjeda rekao je za Reuters da je on oduvijek volio oružje i da se od djetinjstva vrlo malo družio s drugom djecom.

> Masakr kod Tuzle: Pomahnitali ubojica likvidirao šest rođaka

Petrović je, kako donosi portal sarajevo-x.com, godinama radio u Hrvatskoj kako bi prehranio obitelj. U selu je živio sa suprugom i dvoje djece te roditeljima i ostatkom rodbine.

Neki navodi kažu kako se Petrović liječio na neuropsihijatriji u Zagrebu te da je prijetio nasiljem supruzi i kćeri.

Navode nekih medija da je Petrović počinio samoubojstvo demantirali su nam iz tuzlanske policije. Kažu kako je Petrović pod konstantnim nadzorom policije te da je smješten u psihijatrijsku bolnicu. Na upit ima li kakvih pomaka u istrazi i je li se saznao mogući motiv ubojstava, odgovaraju: "Sve je ovijeno velom tajne dok je istraga u tijeku".

Kantonalno tužiteljstvo u Tuzli nadležno je za istragu u vezi slučaja.

Supruga i kći zbog straha od odmazde pod nadzorom policije

Glasnogovornik tuzlanske policije Miralem Malkić kazao je na konferenciji za novinare kako je policija na četiri lokacije pronašla 15 metaka.

"Zbog moguće osvete kuća obitelji Tomislava Petrovića je pod 24-satnim nadzorom, a njegova supruga Mara i punoljetna kćer Jelena su premještene na sigurno mjesto", izjavio je županijski tužitelj Damir Alić napominjući kako se masakr dogodio u krugu od pedesetak metara.

Sumnja se da je kod Petrovića riječ o akutnoj psihozi te da je on tijekom rata bio u Hrvatskoj gdje su ga liječili od psihičkog poremećaja. Kući se vratio prošle godine i svako malo je odlazio u Hrvatsku i radio kao električar. Posljednji put se s rada vratio prije tjedan dana.

Vozač autobusa koji je pri pucnjavi teško ranjen izvan je životne opasnosti. Petrović ujutro izlazi pred tužitelja, koji će odlučiti o njegovoj sudbini.

K.C./J.M.

Pročitajte više