SFOR okončao pretragu Karadžićeve kuće na Palama

PRIPADNICI Stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) okončali u u ponedjeljak poslije podne pretragu obiteljske kuće Radovana Karaždića na Palama odnijevši pri tom veći broj dokumenata.

Glasnogovornik SFOR-a Dave Sullivan kazao je kako je riječ o materijalima koji mogu imati značajnu obavještajnu vrijednost.

Pozivajući se na policijske izvore, lokalni mediji izvijestili su kako je tijekom pretresa kuće bivšeg vođe bosanskih Srba u podrumu pronađeno i 15 dimnih granata koje su također zaplijenjene.

Kuća koja se nalazi u naselju Breznik istočno od Pala zapravo je napuštena i u trenutku upada SFOR-a u njoj je bio samo domar.

Karadžićeva supruga Ljiljana naknadno se pojavila pred kućom i raspravi s pripadnicima SFOR-a ustvrdila kako su oni odgovorni za veliku materijalnu štetu najavivši pri tom zahtjev za novčanu kompenzaciju.

Glasnogovornik SFOR-a Mathew Brock kazao je kako su Stabilizacijske snage pripravne razmotriti takav zahtjev ukoliko on bude podnesen.

Ljiljana Zelen-Karadžić je novinarima ponovila kako su pripadnici SFOR-a u protekla tri dana na Palama zapravo tražili njenog supruga.

"On sa svojih 190 cm sigurno ne može biti na tavanu kuće moje sestre niti u nekom podrumu", kazala je Karadžićeva supruga.

Pročitajte više