ŠIBENIK: predani ključevi vlasnicima 55 stanova izgrađenih po pos-u

Vlasnicima 55 stanova u prvoj zgradi iz programa društveno poticane stanogradnje koja je izgrađena u Šibeniku ključeve su večeras uručili ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić i šibenski gradonačelnik Milan Arnautović.

Ministar Čačić je u toj prigodi istaknuo kako je riječ o ljudima koji su prvi put u životu kupili stan te kako su se u tom programu, koji potiču država i lokalna samouprava, pridružili 10 tisuća obitelji u Hrvatskoj.

Za gradnju te zgrade grad Šibenik je besplatno ustupio zemljište, a četvorni metar stana stajao je oko 720 eura. U njoj se nalazi poslovni prostor u kojem će gradska uprava otvoriti dječji vrtić, a Ministarstvo obnove, javnih radova i graditeljstva će o svojem trošku urediti dječje igralište. Izvođač radova, splitska tvrtka "Lavčević", taj objekt koji je ukupno stajao 17 milijuna kuna izgradio prije ugovorena roka.

Gradonačelnik Arnautović naveo je kako se upravo priprema gradnja još jedne takve zgrade sa 45 stanova, a zbog velikog interesa Šibenčana vjerojatno će biti izgrađena i treća zgrada za koju se traži lokacija.

(Hina) df mć

Pročitajte više