SiCG: Šljivančaninov odbor traži susret s Carlom del Ponte

ODBOR za obranu pukovnika Veselina Šljivančanina, optuženoga za ratne zločine u Vukovaru 1991. godine, uputio je zahtjev šefu Ureda Haaškog suda u Beogradu Dejanu Mihovu da članovima Odbora omogući susret s glavnom haaškom tužiteljicom Carlom del Ponte, objavio je u subotu "Glas javnosti".

Prema riječima tajnice tog Odbora Vesne Gojković, predstavnici Ureda Haaškog suda do petka poslijepodne na to nisu odgovorili, ali članovi Odbora očekuju pozitivan odgovor "kako bi konačno našli rješenje" za "slučaj Šljivančanin", piše "Glas javnosti".

List dodaje da su članovi tog Odbora nastavili "akciju za slobodu Šljivančanina" ljepljenjem plakata u beogradskom naselju Banjica, u blizini vojarne u kojoj je radio Šljivančanin.

Glavna haaška tužiteljica dolazi u posjet Beogradu u ponedjeljak, 19. svibnja, te će - kako je danas radiju B92 potvrdila njezina glasnogovornica Florance Hartmann - ponoviti zahtjeve beogradskim vlastima da Haaškom sudu izruče Šljivančanina i bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića.

Pročitajte više