Siemens dobio narudžbu za Voice-over-IP u Nizozemskoj

NIZOZEMSKI kablovski operator Casema je od Siemens Communications naručio izvedbu, rješenje i odražavanje nacionalnog projekta prijenosa glasa putem Internet protokola, koji je puno jeftiniji od tradicionalne telefonije.

Casema će iskoristiti cjenovnu prednost novog rješenja kako bi zadobila nove korisnike. Jedan od odlučnih faktora pri dobivanju ovog posla je činjenica da je Siemens već uspješno proveo projekt “Voice-over-IP” u Cablevision-u - vodećem američkom mrežnom operateru.

S oko 1.3 milijuna pretplatnika, Casema je jedan od vodećih kablovskih operatera u Nizozemskoj. Uz razvijenu usluge kablovske televizije, Casema nudi širokopojasne mrežne usluge kao što su brzi pristup internetu i "video-on demand".

Siemensova platforma SURPASS hiQ 8000 softswitch omogućit će brzu i kvalitetnu nadogradnju glasovnih usluga. Siemens communications će osim instalacije, osigurati njegovu kompletnu implementaciju u postojeću kablovsku mrežu i potpuno održavanje. Dogovorenu projekt osigurat će usluge prijenosa glasa za 80 000 pretplatnika, a cjelokupno Voice-over-IP rješenje trebalo bi biti u funkcije u prvoj polovini 2005. godine.

Pročitajte više