Počeo 36. međunarodni sajam informacijske tehnologije

Počeo 36. međunarodni sajam informacijske tehnologije

DANAS je na Zagrebačkom velesajmu počeo 36. međunarodni sajam informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija INFO, koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Info 2004 otvoren je od 9. do 13. studenog.

Na sajmu, koji se ubraja među najveće informatičke sajmove u ovom dijelu Europe, ove godine predstavlja se 231 izlagač na izložbenom prostoru od 15.000 četvornih metara. Ovogodišnji broj izlagača otprilike jednak je prošlogodišnjem.

I ove godine na sajmu će se održati brojne prezentacije izlagača, seminari i konferencije, među kojima izdvajamo međunarodnu konferenciju o tehnološkim trendovima u zemljama Adriatic regije te konferenciju o call centrima.

Danas i sutra su Poslovni dani namijenjeni poslovnim i stručnim posjetiteljima, dok će u petak sjam posjetiti fakulteti i škole iz cijele Hrvatske. Cijena ulaznica danas i sutra iznosi 40 kuna, dok će za ostale dane stajati 30 kuna. Đaci, studenti i umirovljenici ulaznice mogu kupiti po cijeni od 20 kuna.

T-grad u 7. paviljonu

T-HT se na Info sajmu predstavlja u kompletnom izdanju predstavljajući sve svoje proizvode na više od 1.500 četvornih metara izložbenog prostora. Posjetitelji se mogu pobliže upoznati s novim uslugama WLAN i MAXadsl koji korisnicima omogućuju brži i jednostavniji pristup Internetu.

Svi oni koji dođu do T-HT štanda imat će priliku zaigrati igre znanja T-mobile kviz Štrebericu i igru znanja s Cro-Dakar timom od Barcelone do Dakra. Također će moći provjeriti nove cool sadržaje u t-zones, te uživati u 3-D multimediji i Play zoni.

Paviljon 11D svidjet će se posebno mlađoj publici i svima onima koji žele uživati u igrama i pratećem edukativnom sadržaju INFO PLAYBOX-a Underground 2004., čiji je sponzor T-com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi proizvodi Siemensa

Siemens je danas predstavio dva nova mobitela iz serije 65 – Siemens SF65 i SK65 koja će na hrvatskom tržištu pojaviti početkom sljedeće godine.

Posebno zanimljive novitete Siemens je pripremio i na području fiksne telefonije gdje predstavlja novu generaciju bežičnih telefona serije Gigaset SL440 i SL740. Telefoni raspolažu mnogobrojnim funkcijama kojima se korisniku olakšava korištenje. Također, novi telefoni mogućnostima više ne zaostaju za mobilnim uređajima, pa tako Siemensovi uređaji između ostalog podržavaju polifone melodije, mogućnost govornog biranja, opciju slanja SMS poruka kapaciteta 640 znakova. Nadalje, telefoni imaju display u boji (128x128), a karakterizira ih originalan dizajn.

Posjetitelji se na izložbenom prostori Siemensa mogu bolje upoznmati i s novim sistemom umrežavanja, WLAN, koji omogućava bežično povezivanje više računala i povezivanja putem DSL-a.

Zabava u VIP paviljonu

U posebnom VIP paviljonu od četvrtka do subote, nakon stručnjaka i poslovnih ljudi na svoje će doći i VIPnetovi korisnici. U četvrtak 11.11. Paviljon 9 posjetit će članovi hrvatske košarkaške reprezentacije te igrači Cibone VIP, dok će Daniel Berdais i njegovi gosti uživo "odvrtiti" VIP TOP listu Otvorenog radija.

Petak će biti u znaku filma: Uz promociju VIP.movies portala te prezentacije Zagreb Film Festivala i Motovun Film Festivala, na večernjem Movie Partyju bit će upriličena i hrvatska pretpremijera filma Shark Tale. Posljednjeg dana sajma na rasporedu je edukativna predstava Thearto projekta Matematika kao i dolazak poznatog ronioca na dah Kristijana KIKE Curavića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara