Simović će policiji otkriti tko je naručio ubojstvo Zorana Đinđića?

TKO JE naručio ubojstvo Zorana Đinđića? To je pitanje na koje bi istražiteljima sedam godina nakon atentata čije posljedice Srbija i dalje osjeća napokon mogao otkriti Miloš Simović. Večernje novosti pišu kako je Simović spreman na suradnju, a zauzvrat želi smanjenje maksimalne kazne od 40 godina zatvora.

Očekuje se da će razgovor sa Simovićem tijekom idućeg tjedna obaviti nadležni djelatnici Specijalnog tužiteljstva i MUP-a Srbije. Osim o ubojstvu Zorana Đinđića, Simović će istražiteljima vjerojatno ponuditi informacije i o brojnim drugim nerazriješenim ubojstvima i ostalim zločinima za koje je odgovoran "zemunski klan".

Simović je, podsjećamo, policiji kazao da se i sam planirao predati nakon što stigne u Beograd. Moguće je da je u Hrvatskoj strahovao za život, teško je naći drugi razlog zbog kojeg bi se Simović vraćao u domovinu kojoj ga ne čeka ništa osim 40 godina zatvora u Zabeli, gdje borave i njegovi bivši kolege "zemunci" Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović.

Srpski novinari vjeruju da u njegovom motivu za povratak u domovinu leži i pravi razlog sukoba s dugogodišnjim prijateljem Sretkom Kalinićem, kojeg je pokušao ubiti u Zagrebu. Malo tko vjeruje da je Simovićeva ljubomora jer je Kalinić spavao s njegovom suprugom bio pravi razlog pokušaja ubojstva. B92 tako špekulira kako je Simović želio ubiti Kalinića kako bi na njega prebacio svu krivicu za zločine na koje su osuđeni. Neki vjeruju i kako je bilo riječ o pokušaju naručenog ubojstva iza kojeg stoji "kralj kokaina" Darko Šarić.

Pročitajte više