Sindikalci napustili sjednicu GSV-a zbog kašnjenja Vlade

Predstavnici sindikata napustili su današnju sjednicu Gospodarskosocijalnog vijeća (GSV), na kojoj se trebalo raspravljati o državnom proračunu za 2006., i prije njezina početka zbog kašnjenja predstavnika Vlade.

Sjednica GSV-a zakazana je za 12 sati, no kako se predstavnici Vlade nisu pojavili do 12,25 sati, sindikalci su odlučili otići iz Banskih dvora.

"Nitko se nije pojavio niti nas zamolio da pričekamo, i mi smo zaključili da je to ispod razine dostojanstva tako visokog tijela poput GSV-a", izjavio je novinarima predstavnik sindikata Vilim Ribić.

Takvo je ponašanje Vlade dodatno iziritiralo sindikalce koji su ionako nezadovoljni što su prijedlog novog proračuna dobili tek prije vikenda, pa ga nisu stigli razmotriti na svojim tijelima.

"U lipnju je dogovoreno da socijalni partneri sudjeluju u izradi proračuna, ali nas nitko nije konzultirao i pitao za naše primjedbe".

Ribić je ipak ustvrdio da su sindikati nezadovoljni predloženim proračunom, jer on nije ni razvojni ni socijalni, nego politički proračun, sastavljen tako da zadovolji određene političko-interesne skupine.

"Ovogodišnji proračun prvi će puta u deset godina biti usvojen bez mišljenja GSV-a", zaključio je Ribić.

Nova sjednica GSV-a sazvana je za idući ponedjeljak, 28. studenog.

(Hina) xmt ymd

Pročitajte više