Sindikat neće dopustiti zatvaranje Mesne industrije Sljeme

SINDIKAT poljoprivrede upozorio je danas da neće dopustiti zatvaranje Mesne industrije Sljeme, nakon čega bi bez posla ostalo 268 radnika.

Sindikalci su na konferenciji za novinare optužili tvrtku Finagra, koja je većinski vlasnik Sljemena, da se nastoji riješiti radnika kako bi joj ostale nekretnine u Sesvetama, čiju vrijednost procjenjuju na 20 milijuna eura.

Uprava je zbog toga predložila program zbrinjavanja viška radnika kojim se 187 zaposlenih, što je čak 70 posto, proglašava viškom, ali su nakon najave sindikalne konferencije za novinare povukli taj prijedlog, rekao je glavni sindikalni povjerenik u Sljemenu Branko Mišković.

Najavljeno zbrinjavanje viška radnika početak je zatvaranja pogona u Sesvetama, nakon čega bi se brand Mesne industrije Sljeme, s tradicijom od 135 godina, prodao "Agrokoru" Ivice Todorića, a nekretnine ostale Finagri, tvrdi Mišković.

Dodaje da je vlasnik opteretio Sljeme i hipotekarnim kreditom kod Privredne banke Zagreb u visini 35 milijuna kuna.

No, radnici će braniti Mesnu industriju Sljeme, i pritom neće biti sami jer potporu imaju i od Gradske četvrti Sesvete, koja se identificira sa sudbinom svoje tvornice, ustvrdio je Mišković dodavši da je u tu svrhu osnovan i Stožer za obranu Sljemena.

Pročitajte više