Sindikat policije osuđuje još jedan napad na policajca

SINDIKAT policije Hrvatske osudio je danas još jedan u nizu napada na policijske službenike, koji se dogodio 14. prosinca u 21,45 sati u Požegi, u ulici Pape Ivana Pavla II.

U tom napadu bahatost pojedinca i nepoštivanje predstavnika državne vlasti došli su do krajnosti, ističe sindikat u priopćenju.

Vozač osobnog automobila, od kojeg je policajac zatražio na uvid vozačku i prometnu dozvolu, otvorio je prozor na vratima vozila, odbio tražene dokumente dati na uvid, te pokrenuo vozilo prešavši preko noge policajcu. Nakon toga udaljio se s mjesta događaja.

To je već drugi napad vozilom na policijske službenike u PU Požeško-slavonskoj od ljeta ove godine, jer se sličan slučaj dogodio u kolovozu u Pleternici, napominje se u priopćenju.

Sindikat ponovno poziva institucije pravne države, poglavito Državno odvjetništvo, MUP i Ministarstvo pravosuđa da energično i odlučno zaštite policijske službenike koji su svakodnevno izloženi napadima, ignoriranju i nepoštivanju prilikom redovnog obavljanja službe, te da se počinitelji primjereno kazne.

Pročitajte više