Sindikat policije traži sastanak sa Sanaderom i Mlinarićem

SINDIKAT policije Hrvatske (SPH) pozvao je danas premijera Ivu Sanadera i ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića na hitni sastanak s predstavnicima SPHa kako bi ih upoznali sa svojim zahtjevima i očekivanjima od nove Vlade.

SPH u priopćenju ističe da su njegovi temeljni zahtjevi plaćanje prekovremenog rada i isplata dugova djelatnicima MUP-a te povećanje koeficijenata zaposlenih sa srednjom stručnom spremom za najmanje 20 posto.

Sindikat traži i potpisivanje temeljnog i granskog kolektivnog ugovora za MUP te izmjenu Zakona o policiji kojom bi se ukinula dvostruka kažnjivost policijskih službenika.

SPH traži izmjene Kaznenog zakona kako bi se uvela kazna doživotnog zatvora za ubojstvo policajca te strože kazne za napade na policajce.

Od novog ministrima i premijera ujedno će zatražiti sprečavanje nepotizma u MUP-u donošenjem pravilnika o mogućnosti profesionalnog napredovanja policijskih službenika, jer su, kako tvrde sindikalci, do sada napredovanja bila bez ikakvih kriterija, samo na temelju odluke i potpisa rukovoditelja.

Pročitajte više