Sir Cliff Richard predvodi listu najprodavanijih singlova

SIR Cliff Richard prodao je u Velikoj Britaniji više singlova od svih ostalih glazbenika, objavljeno je u tv showu The Ultimate Pop Star britanske postaje Channel 4 proteklog vikenda.

Glazbeni veteran prodao je 21 milijun singlova otkad je postao slavan 1958., čime je pretekao Beatlese, s 20,8 milijuna prodanih singlova, i Elvisa Presleyja, s 19,3 milijuna.

Najbolje plasirana glazbenica je Madonna na četvrtom mjestu, s 14,6 milijuna prodanih singlova.

Među prvih deset su i Sir Elton John, grupe Queen i Abba.

Richard (63) još uvijek ima znatan broj odanih obožavatelja koji i dalje "kampiraju" pred blagajnama kako bi bili sigurni da će dobiti ulaznice za koncert, javlja BBC u ponedjeljak.

Njegov prvi hit "Move It" dosegao je drugo mjesto top-lista 1958., kad se pojavio kao britanski odgovor na Elvisa Presleyja.

Njegov zadnji singl "Santas List" došao je do petog mjesta u prosincu 2003. godine.

U međuvremenu je Sir Cliff oborio rekord najvećeg broja hit singlova u Velikoj Britaniji sa 126 pjesama koje su dospjele na top-liste.

Britanska top-lista singlova proslavila je 2002. godine 50. obljetnicu postojanja, no u posljednje se vrijeme bilježi pad prodaje.

Godine 2003. prodano je oko 36,5 milijuna singlova, što je 30 posto manje nego godinu ranije i gotovo 60 posto manje nego 1997. godine.

Trend pada zabilježen je i ove godine, i to za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

(Hina) xdš ybnš

Pročitajte više