sisak: počela izgradnja nove zgrade centra za socijalnu skrb

Na građevinskoj parceli u Ilici Ivana Meštrovića u Sisku, danas je počela gradnja nove zgrade Centra za socijalnu skrb, u koju će Ministarstvo rada i socijalne skrbi uložiti oko 11 milijuna kuna.

Nova zgrada, površine oko 1000 četvornih metara, bit će izgrađena do srpnja iduće godine, a u njoj će 36 radnika imati primjerene uvjete za rad, posebice za rad s korisnicima socijalne skrbi, kojih je na području što ga pokriva ta socijalna ustanova dvostruko više od državnog prosjeka.

Građevinsku parcelu Ministarstvu je darovao grad Sisak.

Radnici Centra za socijalnu skrb u Sisku rade u krajnje neprimjerenim uvjetima u bivšoj zgradi političkih stranaka bivše Zajednice općina Sisak. U jednoj prostoriji radi po troje ili četvero socijalnih radnika, te nemaju odgovarajuće uvjete za primanje stranaka i rad s njima.

Na sisačkome području trenutačno se radi na još tri projekta vezana uz socijalnu skrb. Uskoro će se izgraditi Centar za smještaj osoba s posebnim potrebama u Komarevu, traju pripreme za otvaranje Centra za smještaj hendikepiranih osoba na području bivše sisačke ORA-e, a obnavlja se i sustav centralnog grijanja u sisačkome Domu umirovljenika.

U ta četiri projekta Ministarstvo ulaže oko 30 milijuna kuna.

Poboljšani su i radni uvjeti u ustanovama socijalne skrbi. Tako je prošle godine izgrađena nova zgrada Centra za socijalnu skrb u Kutini, u tijeku je obnova zgrada u Glini i Hrvatskoj Kostajnici, a iduće godine počet će izgradnja zgrade za smještaj ustanove za socijalnu skrb, Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje i Mirovinskog fonda u Petrinji.

Temeljni kamen za novu zgradu položili su ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović, te ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Sisku Mirna Turk.

(Hina) malj sp

Pročitajte više