sjednica središnjeg odbora hns-a

Hrvatska narodna stranka (HNS) danas je na sjednici Središnjeg odbora prihvatila predizborni program stranke, priopćio je HNS. L

U njemu su programi reforme pravosuđa, razvoja poljoprivrede i znanosti, reforme nove javne uprave, te program "U Europu s HNS-om".

HNS će kampanje za svih tih pet programa "odraditi" do početka predizborne kampanje, te će na njima temeljiti predizbornu kampanju. Ti bi programi trebali biti i temelj djelovanja HNS-a ako stranka bude u izvršnoj vlasti u sljedećem mandatu, ističe se u priopćenju HNS-a.

Govoreći o strategiji HNS-a vezanoj uz parlamentarne izbore, predsjednica stranke Vesna Pusić ponovila je da je HNS odlučio samostalno izići na izbore.

Dodala je da stranka nastupa s programima iza kojih stoje stručni i kvalificirani ljudi, koji će, ako HNS na izborima dobije mandat, te programe i provesti.

Glavni tajnik Srećko Ferenčak rekao je da je HNS u posljednjih godinu dana imao 40-postotni porast članstva, te da sada ima oko 14.500 članova.

O djelovanju HNS-a u izvršnoj vlasti na sjednici je govorio predsjednik Središnjeg odbora stranke i ministar Radimir Čačić. Ponovio je da će Vlada dovršiti projekt autoceste, te da se očekuje početak gradnje četiri tisuće stanova u Zagrebu iz Programa poticane stanogradnje (POS), stoji u priopćenju HNS-a.

(Hina) pp/sdju sp

Pročitajte više