Škaro je pokušao natjerati radnicu da šuti o silovanju? Otkrila je detalje

Foto: Boris Scitar/VL/PIXSELL

ČELNIK Autokluba Siget i bivši saborski zastupnik HDZ-a, Damir Škaro, uhićen je jutros pri ulasku u Hrvatsku, nakon što ga je zaposlenica tog Autokluba prijavila za silovanje u kolovozu, a u međuvremenu se otkrivaju novi detalji o slučaju. 

> Reagiranje Škarinog odvjetnika: Neosnovano je optužen za silovanje

HDZ-ovac je još na policiji

Iz policije zasad ne otkrivaju nikakve ne informacije, no HDZ-ovac se, kako se doznaje, još uvijek nalazi pod njihovim nadzorom. Oni ga imaju pravo zadržati 24 sata, do sutra ujutro.

Policija će mu uzeti iskaz, a onda se očekuje i ispitivanje u Državnom odvjetništvu koje bi, ako utvrde utemeljenost prijave, potom sudu trebalo predložiti mjesec dana istražnog zatvora. Brani ga odvjetnik Krešimir Krsnik. 

Ako imate informacije i saznanja o Škarinim seksualnim zlostavljanjima, slobodno se javite na e-mail andreja@index.hr. Jamčimo anonimnost.

Škaro se do danas nalazio u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo također ima, i bio je nedostupan hrvatskoj policiji.

Napad za koji zaposlenica optužuje Škaru dogodio se 10. kolovoza. 

"Stavio mi je ruke u klinč i zabio mi ruku u gaće..."

Bila joj je to radna subota. Sjedila je preko puta šefa, a kada su završili, ustala je i krenula prema izlazu. Fizički neusporedivo jači od nje, bivši boksački olimpijac, tvrdi ona, nije posustajao u namjeri da dobije što želi, a što se više odupirala, priča da je on bio agresivniji.

"Krenula sam prema izlazu i on je mene doslovno napao s leđa, znači primio me oko struka, nabio me na sebe. U tom trenu mi je ruku stavio u grudnjak. Pokušala sam se istrgnuti. Znači, obje ruke mi je slomio prema iza, stavio me je u klinč. Ja sam se pokušala izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo ju je u moje gaće... Najgore je što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane, što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje'', ispričala je zaposlenica za emisiju Provjereno Nove TV

Bojala se prijaviti silovanje jer je Škaro utjecan HDZ-ovac

Silovanje se bojala prijaviti jer riječ je, kaže, o utjecajnom HDZ-ovcu. U ponedjeljak ujutro je otišla liječnici s namjerom da otvori bolovanje, a liječnica je odmah policiji prijavila silovanje.

Ni dva tjedna kasnije od prijave policija Škari nije ušla u trag. Naknadno su ipak raspisali tjeralicu jer ga nisu pronašli na poznatim adresama u Zagrebu. Nova TV doznaje kako je bio u Drvaru, a tamo je otišao točno na dan kada je prijavljeno silovanje.

"Nudio mi je 80.000 eura za šutnju"

Za vrijeme boravka u Bosni i Hercegovini nije mirovao. Dok je zaposlenica bila na bolovanju on joj je, kako je ispričala, iz Bosne i Hercegovine nudio pozamašnu svotu novca za šutnju. Preko posrednika joj je, priča, nudio 80 tisuća eura da šuti, na što ona nije pristala. No, kako je još otkrila zaposlenica, to nije bio jedini Škarin pokušaj da je ušutka. 

Kako je žena ispričala, Škaro joj je na prvo, na dan kada je njena liječnica prijavila silovanje, poslao poruku koja ju je uznemirila.

Na dan kad je prijavila silovanje, poslao joj je poruku o djeci. Istog je popodneva nestao iz zemlje

"Tog dana, negdje oko dva sata, meni je stigla njegova poruka: 'Kako su ti djeca?'" ispričala je žena kroz suze za Provjereno. 

Škaro je navodno samo nekoliko sati kasnije napustio zemlju. 

Odvjetnica zaposlenice ne vjeruje da su Škarinim uhićenjem završili problemi za nju.

Odvjetnica zaposlenice: Nije joj laknulo kad je uhićen jer je on jako moćan čovjek

"Nisam baš sigurna da joj je laknulo jer je on jako moćan čovjek. Ipak, strah je manji jer su manje šanse da se usudi nešto napraviti", rekla je Rabar koja se nada da će Škaro biti pritvoren.

Slikao se s kompletnim državnim vrhom

Kako otkriva njegov Facebook, ovaj bivši boksač i saborski zastupnik, a sada šef Autokluba u kojem su i ljudi poput Josipa Klemma, slikao se s gotovo svim važnijim osobama iz HDZ-a, Crkve, sporta, desničarskih i klerikalnih krugova. 

Slikao se Škaro i s premijerom Andrejom Plenkovićem, u više navrata s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom sabora, odnosno s kompletnim državnim vrhom.

Družio se s mnogim utjecajnim osobama i putovao, sve je stavljao na Facebook. Sad mu je ugašen

Škaro, kojemu je Facebook profil inače pun vjerskih simbola i poruka, često se družio s utjecajnim osobama i to sve dokumentirao na društvenim mrežama, a često je i putovao, ne zna se još o čijem trošku.

Škarin Facebook profil u međuvremenu je ugašen.

Iz HDZ-a su se o Škari, nakon više sati šutnje, oglasili tek šturim priopćenjem u kojem su napisali kako najoštrije osuđuju svako nasilje i napisali da će sukladno onome što utvrde nadležna tijela stranka reagirati temeljem Statuta. 
 

Pročitajte više