SKOPSKI ODVJETNIK TORTEVSKI TVRDI DA NEMA DOKAZA PROTIV BOŠKOVSKOG

Skopski odvjetnik Aleksandar Tortevski u subotu je ustvrdio da ne postoje dokazi protiv bivšeg makedonskog ministra unutarnjih poslova Ljube Boškovskog za navodni zločin u slučaju "Raštanska Lozja" te da će ga sud u Hrvatskoj osloboditi.

Istražni sudac Županijskog suda u Puli Ivica Stanić donio je u subotu odluku o 30-odnevnom pritvoru te rješenje o pokretanju istrage protiv Boškovskog. On je uhićen u utorak u Balama nedaleko od Rovinja zbog osnovane sumnje da je 2002. zapovjedio ubojstvo sedmorice ilegalnih imigranata iz Pakistana i Indije.

Slučaj je montiran i to će vrlo brzo sagledati hrvatski sudski organi, izjavio je Tortevski za listova Vest i Vreme.

On je branio drugooptuženog za ubojstvo Azijata, zapovjednika raspuštene postrojbe specijalaca Lavovi, Gorana Stojkova, protiv kojeg se vodi još jedan sudski spor za pronevjeru novca za vrijeme oružanog sukoba 2001.

Zaključujući da je Stojkov nevin u oba slučaja, odvjetnik Tortevski ističe da je optužnica za pronevjeru novca poslužila policiji da se otvori predmet "Raštanska Lozja", jer, tvrdi, Stojkovu je nuđeno oslobađanje za pronevjeru ako svjedoči protiv Ljube Boškovskog.

Pošto je Stojkov odbio, tu igru policije prihvatili su za novac njegovi bivši podređeni Goran Najdov i Nikola Stamenov. Imam i saznanja, ističe Tortevski, da su skopskom tužitelju Sterji Zikovu i drugima koji gone Boškovskog, ako bude osuđen u Hrvatskoj, nuđena veleposlanička mjesta.

(Hina) xmda ymaš

Pročitajte više