Škoro o koronavirusu: Situacija je ozbiljna, pozivam na jedinstvo

Screenshot: N1

POLITIČAR, pjevač i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro, koji je prije dva tjedna osnovao politički pokret Domovinski pokret Miroslava Škore, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je prvo prokomentirao trenutnu situaciju s koronavirusom, a potom je govorio o svom ulasku u politiku, očekivanjima i aktualnoj vlasti.

Prvo je komentirao situaciju oko koronavirusa.

"Tu bi trebalo biti fleksibilan i odlučan jer očito virus nije pod kontrolom, a stručnjaci nemaju kvalitetan odgovor. Najbolje je pročitati što imaju za reći stručnjaci epidemiolozi, recimo Igor Rudan je govorio o dvjema opcijama - restriktivnom i liberalnom pristupu. Treba napraviti mjeru, ali brojke su neumoljive. Ako na sto tisuća oboljelih umre dvije tisuće ljudi, to je dva do tri posto. Ako Angela Merkel kaže da se očekuje 60% oboljelih u Njemačkoj, onda su to zabrinjavajući iznosi. Ne možemo još i kvalitetno sagledati posljedice u gospodarskom smislu. Ako se odlučimo za radikalno, onda je to karantena od dva mjeseca, a gospodarstvo ne može stajati dva mjeseca. Ozbiljna je situacija i nije lako vladi, nije lako nikome, i ovom prigodom bih pozvao na jedinstvo. Mi smo mali narod s mnogim drugim problemima", rekao je Škoro dodajući da nam 20% BDP-a ovisi o turizmu, koji će zasigurno biti ugrožen.

Kaže da politiku treba ostaviti po strani

Procjenjuje da Nacionalni stožer radi dobro i da su naši zdravstveni radnici izvrsni, ali ističe da bi politika trebala ostati po strani.

"Nismo suvereni ni u čemu. Zemlje koje nisu samodostatne imat će velikih problema. Nemamo dovoljno ničega. Nismo ulagali u nove tehnologije, nemamo znanstveno-istraživačkih timova, naša industrijska proizvodnja je nikakva", rekao je. Njegov koncert u KD-u Vatroslav Lisinski je zbog novonastale situacije odgođen, no Škoro kaže da je to najmanji problem.

Pročitajte više