SKUPŠTINA SRBIJE U UTORAK O NOVOM MANDATARU VLADE

Skupština Srbije odlučit će u utorak o prijedlogu vršiteljice dužnosti predsjednika države Nataše Mićić i prijedlogu Demokratske stranke da se Zorana Živkovića, potpredsjednika stranke ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, izabere za mandatara Vlade Srbije.

Taj prijedlog, kako stoji u priopćenju u ponedjeljak navečer dostavljenom medijima, podržat će sve stranke i zastupnici vladajuće koalicije DOS u Skupštini Srbije.

Protiv tog prijedloga, kako je najavljeno u ponedjeljak, bit će Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice i Nova Srbija čačanskog gradonačelnika Velimira Ilića, te zastupnici Srpske radikalne stranke haaškog optuženika Vojislava Šešelja.

Na današnjoj konferenciji za novinare, Vojislav Koštunica zatražio je da se pristupi stvaranju "koncentracijske vlade", u koju bi ušli predstavnici parlamentarnih i nekih izvanparlamentarnih stranaka (neka vrsta vlade nacionalnog jedinstva, ali se taj termin ne koristi, s obzirom da je tako bila nazivana "crveno-crna koalicija" Šešeljevih radikala, socijalista Slobodana Miloševića i Jugoslavenske ljevice Mirjane Marković, koja je vladala od 1997. do 2000. godine).

(Hina) ttag rt

Pročitajte više