Slavonski Brod: Linić obišao novu tvornicu "Vindon"

POTPREDSJEDNIK Vlade Slavko Linić posjetio je danas pogone nove "Vindijine" tvornice za uzgoj i proizvodnju purećega mesa "Vindon" u Slavonskome Brodu i tom prilikom istaknuo kako hrvatskoj privredi treba proizvodnja i, prije svega, izvoz.

Varaždinska je "Vindija" početkom prošle godine kupila klaonicu peradi i pet tovnih farmi Veterinarske stanice Slavonski Brod u stečaju, te u njihovu obnovu i opremanje uložila više od 165 milijuna kuna. Tvornica je, nakon tri mjeseca probne, ušla u redovnu proizvodnju. Kapacitet je "Vindona" sedam tisuća komada purana dnevno ili 35 tisuća u jednom tjednu, rekao je direktor "Vindona" Igor Vasović.

"Mi danas ovdje već zapošljavamo preko 140 ljudi, a bit će ih zaposleno sve više kako se proizvodnja bude povećavala. Svježim purećim mesom podmirit ćemo cijelo hrvatsko tržište, posebno turističko, ali tvornica je građena s namjerom da velik dio proizvoda izvozi", rekao je generalni direktor "Vindije" Dragutin Drk. Vindon ima najsuvremeniju opremu koja udovoljava visokim europskim standardima i zasigurno je u samom europskom vrhu, rekao je Drk i izrazio nadu da će izvoz uskoro krenuti.

Slavko Linić je rekao da proizvodnja hrane treba hrvatskom tržištu da bi se zaustavio vrlo visoki uvoz, ali i, što je najvažnije, osiguralo jačanje izvoza. Veliki dug ne mora biti tako teško breme za Hrvatsku ako budemo u stanju osiguravati devize za njegovo vraćanje, kazao je Linić.

Linić je pozdravio napore "Vindije" da osvoji tržišta Europske unije, istaknuvši kako Vladu u ovom trenutku najviše zanimaju poduzetnici koji se brinu o proizvodnji.

Pročitajte više