Slobodna Dalmacija ozbiljno hvali policajce koji su odoljeli prostitutkama

Screenshot: Slobodna Dalmacija

SLOBODNA Dalmacija je objavila ozbiljan tekst u kojemu hvali policajce koji se suzdržavaju od korištenja usluga prostitutki.

U članku naslovljenom "'Mi smo se otuširale i spremne smo': pročitajte s kakvim se sve nevoljama suočavaju splitski policajci u borbi protiv najstarijeg zanata na svijetu", autor ozbiljno opisuje "požrtvovne policajce" koji prilikom racija "odolijevaju iskušenju ne podliježući niskim strastima". 

"Malo tko bi odolio iskušenju"

"Zamislite da ste muškarac i da se bavite poslom u kojem se gotovo svakodnevno susrećete sa zgodnim djevojkama, koje vas čekaju gole, ili odjevene u donje rublje, i spremne za seks", piše u prvoj rečenici.

Nakon predstavljene hipoteze, autor nastavlja u istom neukusnom tonu.

"Malo tko bi, vjerujemo, odolio iskušenju, no ne i požrtvovni policajci Službe organiziranog kriminaliteta splitske policije, koji se s ovakvim prizorima susreću gotovo svakodnevno pri razbijanju lanaca prostitucije i koji, ne podliježući niskim strastima, bez milosti uhićuju prostitutke i prijavljuju ih", piše dalje u članku.

U nastavku članka detaljno je opisano policijsko "razbijanje lanaca prostitucije", koje se sastoji u kucanju na vrata prethodno dogovorenim prostitutkama i "nemilosrdnim uhićenjima".

Prostitutki oduzeli prezervativ

"Požrtvovni policajac" akciju započinje pozivom na oglašeni broj mobitela. Javlja mu se, po njegovoj detektivskoj procjeni, "ženska osoba, po boji glasa starosti cca 30 godina, kontinentalnog naglaska" koja mu pojašnjava da se u oglasu radi o "druženju koje uključuje oralni i klasični seks te da je cijena 500 kuna".

Policajac dolazi u stan u naručenom terminu, a tamo, kako piše u članku, vrata otvara "ženska osoba stara oko 30 godina, visoka oko 160 cm, smeđe poluduge kose, odjevena u čipkasti jednodijelni veš". 

"Požrtvovni policajac" ju je legitimirao, a dok joj je uzimao podatke, legitimirao je i njenu prijateljicu. Kažnjena je globom od 750 kuna.

U iskazu koji je uhićena žena dala policiji, navodi kako nije mogla naći posao te je, kao i njena prijateljica, odlučila zarađivati prostituirajući se. Izjavila je kako je dosad obradila četiri klijenta, a "ovim poslom se ne bavi stalno, već povremeno, i to većinom vikendima". 

"Požrtvovni policajci" su u ovoj akciji "razbijanja lanaca prostitucije" uhićenoj ženi oduzeli mobitel i prezervativ.

"Nimalo lagodan posao"

Druga akcija "razbijanja lanaca prostitucije" odnosi se na uhićenje 38-godišnjakinje iz Zagreba koja je osuđena na 600 kn kazne. U svojoj obrani je rekla da je samohrana majka dvoje maloljetne djece o kojima skrbi i ne može naći posao.

Uhićene su po istom principu kao i žene iz prvog slučaja. Kako piše autor članka, kad je policajac stigao na adresu s kolegicom, "sam je neustrašivo ušao u stan". 

Prema bilješci "požrtvovnog policajca", u stanu su ga dočekale dvije žene koje su mu poručile da su "se otuširale i da su spremne".

"No, usprkos lascivnom pozivu djevojaka, pozvao je kolegicu te su ih legitimirali i uhitili zbog prostitucije", privodi autor članak kraju i zaključuje svoj uradak rečenicom koja po razini seksizma, neukusa i promašene gluposti konkurira rečenici u uvodu članka.

"Vidite i sami, dragi čitatelji, da posao policajca Službe organiziranog kriminaliteta nije nimalo lagan i lagodan i da treba uložiti puno truda da se 'razbiju' organizirani lanci prostitucije", piše na kraju članka u Slobodnoj Dalmaciji koji je, bez intervencija i odmaka, prenio Jutarnji list.

Pročitajte više