Slučaj Euroherc: Nema istrage protiv Dubravka Grgića, supruge i suradnika

IPAK NEĆE biti istrage protiv Dubravka Grgića, njegove supruge Mladenke i suradnika zbog prisvajanja dionica Euroherca. Istragu protiv šefa Agrama otvorio je istražni sudac Slavko Lozina prije koji mjesec, i to na sveopće iznenađenje pravosudnih krugova u Splitu. Naime, Državno odvjetništvo već je odustalo od slučaja, kojeg im je koncem 2005. godine proslijedio Gospodarski odjel splitske Policijske uprave. Policija je stala na stranu oštećenika koje predvodi bivši Sevin ljubavnik Milan Lučić. Zaključili su da su dioničari osnivači i samo društvo pretrpjeli štetu od 146 milijuna kuna.

Promjena vlasničke strukture Euroherca nije bila nezakonita

Lozina je prihvatio istražni zahtjev skupine oštećenika, koje zastupa odvjetnik Damir Primorac. Osumnjičenici na čelu s Grgićem su se žalili, a izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda o predmetu je odlučilo na sjednici 27. travnja pod predsjedanjem sutkinje Marice Šćepanović.

Prihvatili su žalbe i obustavili istragu uz zaključak da promjena vlasničke strukture Euroherca nije bila nezakonita. Samo postojanje spora ne mora značiti da su ostvareni uvjeti za vođenje kaznenog postupka, naveli su u rješenju o obustavi istrage, podsjetivši kako su i Vrhovni i Trgovački sud već zauzeli stav po kojem su promjene vlasničke strukture koje oštećenici osporavaju zakonite. Sudovi nisu našli temelj za poništenje prijenosa dionica, niti su uvažili tvrdnje oštećenika da su oštećeni u svojim pravima.   

Pročitajte više