Slunjski župnik o prosvjednicima: Oni su bezglavi šetači koji misle da su face

PROSVJEDNICIMA nije stalo do rada nego do kaosa u kojem vide svoju šansu, tako je o prosvjednicima progovorio sluga Božji, slunjski župnik Mile Pecić, nazivajući svoje sunarodnjake u prosvjedu "bezglavim šetačima" koji misle da su "face", dodajući da njima "očito netko manipulira".

Župnik tako smatra kako bi Hrvati trebali naučiti lekciju iz katastrofe u Japanu i discipliniranih Japanaca koji ne paničare. Prema njegovom mišljenju, prosvjednici "ruše Vladu" i "ruše sve", a mediji im daju "nenevjerojatnu važnost".

"Zabrinjavajuće vijesti dolaze iz Japana. Japan, najrazvijenija zemlja na svijetu, nakon potresa i kvarova na atomskim centralama, živi u strahu od radijacije. Disciplinirani narod ne pravi paniku, ne protestira protiv vlade koja je izgradila tolike atomske centrale, prihvatili su život bez osnovnih potrepština... Naši 'bezglavi šetači' ruše vladu i ne nude ništa! Zapravo ruše sve! Očito, netko s njima manipulira iako oni misle da su 'face'. Mediji im daju nevjerojatnu važnost: kao da su zadužili naciju za nešto veliko! Tužna hrvatska priča. Lako je rušiti. To može svaka šuša-muša. Ali teško je graditi i to samozatajno. Njima nije stalo do rada nego do kaosa u kojemu vide svoju šansu", kazao je ovaj Božji pastir o dijelu svoga stada objavivši tekst na internetu pod nazivom "Poučak iz katastrofe u Japanu" u "Događanjima iz slunjske župe" na web stranici slunj.hr.

Pročitajte više