Šmrkali kokain pa napali policajce koji su ih uhvatili. Probali ih i podmititi

Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL

U PETAK su u Slavonskom Brodu tri muške osobe napale dvojicu policajaca.

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su policajci (u dobi od 23 i 28), prilikom obavljanja redovitih policijskih aktivnosti, sprječavanja zlouporabe droga, uhvatili dvije mlađe muške osobe u konzumaciji i nuđenju opojnih droga na trošenje drugoj osobi. Potvrđeno je, da se radi o 19-godišnjaku i 22-godišnjaku, od kojih je mlađi policijskim službenicima ponudio mito, što su policajci odbili, te su pritom od osumnjičenika oduzeli 0.1 gram opojne droge kokain", priopćila je policija.

"Osumnjičenici su se opirali uhićenju, davši se u bijeg, no policajci su ih sustigli. Potom je 44-godišnjak fizički napao policijskog službenika, te tako osumnjičenicima omogućio daljnji bijeg, koje su policajci opet sustigli. Osumnjičeni su se i dalje opirali uhićenju, postali agresivniji, te napali policajce, udarajući ih rukama i nogama, no ipak su uhićeni.

U ovom događaju dvojica policajaca i 22-godišnjak su lakše ozlijeđeni.

Policijski službenici su 19-godišnjaka, 22-godišnjaka i 44-godišnjaka uz kaznene prijave za kazneno djelo napad na službenu osobu, a  protiv 19-godišnjaka za kaznena djela omogućavanja trošenja droga i davanja mita, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te mjerodavnom Županijskom državnom odvjetništvu kojom prilikom je 20. travnja, nakon prvog ispitivanja 44-godišnjak pušten, dok je sudac istrage 19-godišnjaku i 22-godišnjaku odredio jednomjesečni istražni zatvor. Policijski službenici su ih nakon toga prepratili i predali u zatvor u Požegi", priopćili su iz policije.

Pročitajte više