Smrtno stradala pokušavajući sinu iz ruke istrgnuti bombe

74-godišnja Maša Miškulin smrtno je stradala pokušavajući odgovoriti sina D.M. od samoubojstva.

Do nesreće je došlo jučer oko 17 sati u mjestu Razbojište kod Senja, izvijestila je danas Policijska uprava ličko-senjska.

Nakon prometne nesreće D.M. (1960.) iz Senja vratio se do kuće svoje majke Maše Miškulin (1930.) iz Razbojišta te iz ostave uzeo tri ručne bombe (jednu M-75 i dvije M-57). Majci je rekao da namjerava izvršiti samoubojstvo, u čemu ga je ona pokušala spriječiti pozivajući susjede i rodbinu.

D.M. se s bombama uputio u smjeru voćnjaka, a jedna mu je ispala iz ruku. U namjeri sprječavanja samoubojstva, majka mu je, sustigavši ga u voćnjaku, pokušala iz ruku uzeti bombe koje je on prethodno izvadio iz originalnih kutija, kojom prilikom je došlo do aktiviranja jedne bombe od koje je majka Matija na mjestu događaja smrtno stradala.

D.M. je zadobio tjelesne ozljede i prevežen je u KBC Sušak.

Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću protiv D.M. podnesena je kaznena prijava zbog počinjenih teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti i nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih tvari, kao i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaj iz Zakona o oružju koji će biti dostavljen nadležnom prekršajnom sudu.

Očevid na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske i Policijske postaje Senj.

Pročitajte više