Snahu pokušao ubiti zbog psa, a sina zbog petardi

KARLOVAČKO Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 76-godišnjeg Ivana Paranosa koji je 20. rujna ove godine pokušao automatskom puškom ubiti svog sina Ivicu u dvorištu obiteljske kuće. Osim za pokušaj ubojstva, Paranos je optužen i za dovođenje u opasnost života više osoba te neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja i eksplozivnih tvari.

Osim što je u rujnu pokušao ubiti sina, kojeg je spasio metak koji se zaglavio u cijevi puške M56, u lipnju ove godine je Paranos iz puške M48 pucao po susjednoj kući ispred koje su se nalazili njegovi unuci, snahina sestra i njen otac, ali srećom nije nikog pogodio. Policija je kod Paranosa tada pronašla pravi arsenal vatrenog oružja, a nove "zalihe" oružja pronađene su i nakon što je pokušao ubiti sina.

U prijavi se navodi kako je svemu kumovao alkohol, ali i narušeni obiteljski odnosi. Paranos je u lipnju pucao po susjednoj kući jer se zbog psa posvađao sa snahom, a sina je pokušao ubiti zato što mu nije dao da baca petarde. Paranos se od 20. rujna nalazi u pritvoru gdje će i ostati do kraja suđenja.

Pročitajte više