Snijeg i zima za vikend: U istočnoj Slavoniji već napadalo 30 centimetara snijega

OVOGA vikenda očekuje nas hladno vrijeme, u ponekim krajevima i s mnogo snijega.

Državni hidrometeorološki zavod za danas u Slavoniji i na južnom Jadranu prognozira naoblaku i snijeg, a na otocima moguću kišu. Drugdje će biti djelomično sunčano uz postupan porast naoblake, a navečer i u noći mjestimice se očekuje snijeg. U istočnoj Slavoniji već drugi dana bez prestanka pada snijeg, koji u Vukovaru doseže visinu od 33 centimetara.

Na sjevernom i srednjem Jadranu zadržat će se sunčano vrijeme. Vjetar će biti većinom slab, a u sjeverozapadnom području i gorju umjeren, na udare i jak sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim, a na sjevernom i srednjem Jadranu ponegdje i orkanskim udarima. Najviša temperatura u kontinetalnom dijelu zemlje bit će između -4 i 1, a na Jadranu od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva.

Sutra će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana uglavnom biti sunčano. Drugdje se tijekom noći i jutra može očekivati oblačno vrijeme, uglavnom u Lici, Posavini i unutrašnjosti Dalmacije, povremeno uz snijeg, na južnom Jadranu snijeg i kišu.

Sredinom dana i poslijepodne gotovo posvuda se očekuje djelomično razvedravanje i slab vjetar, u gorju umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima, koja će zatim oslabjeti. Jutarnja temperatura će biti od -7 do -2, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10 stupnjeva Celzijevih.

Pročitajte više