Snježno nevrijeme zahvatilo Hrvatsku

SNJEŽNO je nevrijeme tijekom noći zahvatilo gotovo cijelu zemlju, a situacija je najozbiljnija u zapadnoj i središnjoj Hrvatskoj, uključujući i Liku, javlja jutros Hrvatski autoklub, pozivajući vozače da bez prijeke potrebe ne kreću na put ili da barem odgode putovanje.

Obilan snijeg koji od sinoć pada u Lici uzrokuje teškoće i ograničenja u prometu na cestama kroz Liku.

U Gospiću i okolici palo je gotovo pola metra snježnog pokrivača, a snježna mećava zahvatila je i veći dio Primorja. Snijeg jutros pada i u Senju.

Po informacijama iz Ličko-senjske Policijske uprave, za sav je promet od noćas zatvorena Jadranska magistrala Senj-Sveta Marija Magdalena, a promet kamionima s prikolicama i tegljačima zabranjen je na svim cestama u Lici.

Ostale kategorije vozila prometuju isključivo uz upotrebu zimske opreme. Vozila bez zimske opreme isključuju se iz prometa. Preko prijevoja kolnik je znatno sužen, vozi se sporo.

Zimska služba u trećem je stupnju pripravnosti i ceste se besprekidno čiste.

Tijekom noći na cesti Žuta Lokva - Vratnik bilo je zastoja. U snijegu su zastale dvije auto-cisterne. Promet ličkom dionicom auto-ceste Zagreb-Split Jezerane - Sveti Rok teče bez teškoća.

Noćas su se dogodile dvije prometne nesreće u kojima je jedna osoba ozlijeđena.

Snijeg je blokirao i većinu lokalnih i županijskih cesta, jutros se bilježe i kašnjenja autobusa u prigradskom i međugradskom prometu.

Snježno nevrijeme zahvatilo i Istarsku županiju

Snježno nevrijeme koje je jutros zahvatilo i cijelu Istarsku županiju nije prouzročilo veće teškoće u prometu.


Po informacijama županijskog Centra za obavješćivanje, sve su glavne istarske prometnice posute i prohodne, a jedino je na cijeloj dionici Istarskog ipsilona obavezna upotreba zimske opreme.

Tijekom jutra zbog skliskih su se kolnika dogodile tri prometne nezgode u kojima je počinjena samo materijalna šteta, doznaje se u istarskoj policiji.

Prvi snijeg ove godine pao je jutros i u Puli, no problema u prometu također nije bilo. Oko 10 sati se razvedrilo i pojavilo sunce, no snijeg se zbog nižih temperatura još zadržao.

Pročitajte više