Split: Dva HSLS-ovca napustila stranku

SPLITSKI gradski vijećnik i član HSLS-a Goran Kursar i predsjednik splitskih mladih HSLS-a Ljubomir Srhoj objavili su danas da napuštaju stranku te da će je s njima napustiti još, kako su rekli, 40-ak članova.

Odluku o izlasku iz stranke obrazložili su neslaganjem s vodstvom splitskog HSLS-a, odnosno s predsjednikom Petrom Krolom i potpredsjednikom Ivanom Pulićem.

Njih dvojicu drže glavnim krivcima za unutarnje sukobe i nerede u ogranku koje su izazvali lažima, spletkama i podmetanjima. Ti su sukobi nakon, kako su rekli, bezrazložna napuštanja vladajuće gradske koalicije sa SDP-om, doveli do raspuštanja gradskog ogranka u ožujku ove godine i unutarstranačkih izbora potkraj svibnja kad je i izabrano novo vodstvo stranke.

No ni nakon toga, smatraju, stanje se nije popravilo. Kursar je izjavio kako ne kani mandat vijećnika u Gradskom vijeću vratiti HSLS-u, kojega je član bio 11 godina.

"Vjerujem u načela liberalizma i iskrenost programa HSLS-a, ali u ljude koji ga vode i koji se tih načela ne drže ne vjerujem", kazao je Kursar. Dodao je kako ni on ni Srhoj do daljnjega ne kane pristupiti nekoj drugoj stranci, nego će u Gradskom vijeću djelovati kao nezavisni kandidati u skladu s vlastitim načelima.

Kursar je, inače, član nadzornih odbora Nogometnog kluba Hajduka i splitske Zračne luke, no, kako je na novinarsko pitanje odgovorio, tamo ga nije postavila stranka, nego Gradsko vijeće, odnosno Vlada. Stoga, rekao je, nema razloga da daje ostavke na te dužnosti.

Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Ivan Škarić izlazak Gorana Kursara iz stranke komentirao je riječima: "Mnogo je pametnije sam izići iz stranke, nego čekati da budeš isključen."

Pročitajte više