split: javnosti se predstavio novi načelnik županijske PU goran lokas

Novi načelnik Policijske uprave splitskodalmatinske Goran Lokas održao je danas konferenciju za novinare kako bi se upoznao s predstavnicima medija nakon što je jučer preuzeo mjesto načelnika na kojem je zamijenio smijenjenog Serđana Guština.

Na konferenciji je predstavljena i nova glasnogovornica splitske policije, donedavna novinarka Slobodne Dalmacije Tina Disopra.

Lokas je do prije dva dana obnašao dužnost načelnik PU dubrovačko-neretvanske, a prije toga je radio u PU splitsko-dalmatinskoj.

Predstavljajući se novinarima, Lokas je kazao da je rođen u Šibeniku u čijoj je PU 1992. godine započeo karijeru. Tri godine kasnije stigao je u splitsku Upravu gdje je najprije radio kao načelnik Policijske postaje Trogir, a potom i zapovjednik 2. splitske policijske postaje. Od 2001. obnašao je dužnost načelnika PU dubrovačko-neretvanske.

Na pitanje hoće li biti kadrovskih promjena, odgovorio je da će svi i dalje raditi poslove koje su do sada obavljali, "sve dok ja ne ocijenim da više ne radi kvalitetno".

Istaknuo je da je zahtjevan, kooperativan ali sve želi provjeriti sam, te da osobito drži do timskog rada: "Svatko tko iskoči iz tog tima neće više biti i njemu".

Nova glasnogovornica Tina Disopra je na toj funkciji zamijenila Leona Taubera. Lokas je rekao da Tauber, koji inače obnaša funkciju načelnik Ureda načelnika, više fizički ne može stići obavljati sve poslove koji su u njegovoj nadležnosti, te da je to razlog imenovanja glasnogovornice splitske policije.

Serđana Guština je s dužnosti načelnika županijske policije, na prijedlog ravnatelja policije, smijenio ministar unutarnjih poslova 6. ožujka. O razlozima te smjene javnost nije izviještena, no u medijima se pisalo da je to rezultat istraga unutarnjeg nadzora MUP-a koje su ukazale na propuste u radu splitske policije za koje je, kao prvi čovjek, odgovoran Guštin.

(Hina) žv jn

Pročitajte više